Online marketing voor Lightspeed webshops

Plan een gratis strategisch adviesgesprek

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken waar groeimogelijkheden liggen. We checken hoe je er nu voor staat en wat beter kan. Ter waarde van 510,- euro.

Online marketing voor Lightspeed webshops

in het kort

Je hebt een Lightspeed webshop en wilt dat zoveel mogelijk mensen jouw webshop vinden en je producten kopen. De basis is gelegd: een goed werkende snelle webshop die gebruiksvriendelijk is en waarin je je voorraad kunt managen. Nu de bezoekers nog!

Wellicht heb je al redelijk wat bezoekers, maar denk je: ‘het kan altijd beter’. Dat is niet gek, want het kan vaak nóg beter. Door middel van een vrijblijvend en gratis adviesgesprek kun je erachter komen waar voor jou nog groeimogelijkheden liggen. Online ID helpt je groeien met SEA (Google Ads), SEO en marketplaces marketing.

google ads voor lightspeed webshops

Met behulp van Google Ads kunnen we ervoor zorgen dat jij in no time bovenaan staat in Google wanneer mensen zoeken naar jouw producten. Door in de zoekresultaten en Shopping advertenties naar voren te komen kun je zorgen voor direct rendement. De meetbaarheid is hierbij erg belangrijk. Je wilt immers weten wat je terugkrijgt voor je inspanningen. Werk hierbij altijd met een strategisch plan. Werk je al met Google Ads en wil je weten of het beter kan? Of wil je weten wat Google Ads voor jou kan betekenen? Brian kan je helpen met een gratis quickscan van jouw account of het maken van een plan.

seo voor lightspeed webshops

Zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO, zorgt ervoor dat je webshop vaker en beter naar voren komt in de organische zoekresultaten van Google. Daar waar je potentiële klanten op zoek zijn naar jouw product! Om dit te verbeteren kun je werken aan drie onderdelen:

  • De autoriteit, door middel van linkbuilding
  • De content, door teksten en andere content te verbeteren
  • De techniek, door technische fouten op te lossen

De technische SEO basis van Lightspeed shops is prima, maar om echt naar voren te komen op goede posities in de organische zoekresultaten zul je extra werkzaamheden moeten verrichten. Heb je relevante content op je website en staat dit er op de juiste manier op? Heb je een goede linkbuilding structuur? Zo kun je je webshop omhoog werken in de organische zoekresultaten van Google.

lightspeed shops en marketplaces marketing

Naast SEA en SEO is er nog een kanaal dat vooral voor webshops onmisbaar is. Bol.com, Amazon, Marktplaats, Beslist, Blokker en andere marketplaces kunnen voor jou een succesvol extra verkoopkanaal zijn. Uit onderzoek onder Nederlandse consumenten die online winkelen bleek dat 73% hun zoektocht start op een marketplace. Daarom is het belangrijk om niet alleen je eigen shop, maar ook je producten goed vindbaar te maken. Let op! Deze zaken zijn belangrijk op marketplaces:

  • Heb je concurrerende prijzen of unieke producten?
  • Heb je alle productinformatie goed ingevuld?
  • Kun je voldoen aan de vereisten voor levertijd?
  • Weet je hoe je ervoor zorgt dat je bovenaan in de resultaten komt te staan?

Het is dus belangrijk dat je de productfeed zo compleet mogelijk maakt. Weet je ook hoe effectief je titels zijn? Dit kan geoptimaliseerd worden met behulp van Channable: de feed management tool met koppelingen naar marketplaces. Adverteren is natuurlijk ook een optie. Zo zorg je ervoor dat mensen jouw producten op het juiste moment vinden. Hulp nodig? Vraag ons eens hoe we te werk gaan op marketplaces.

online marketing voor lightspeed webshops door online id

Online ID is als Platinum Lightspeed Partner het online marketing bureau waar je moet zijn voor de online marketing van jouw Lightspeed webshop. Op dit moment onderhouden en verbeteren we de online marketing van meer dan 50 Lightspeed Webshops. We merken dat we door onze kennis, specifieke werkwijze en brede ervaring met Lightspeed veel webshops naar het volgende niveau kunnen tillen.

Voor veel bedrijven gaat dit om het groeien in omzet, verbeteren van marges of het realiseren van meer verkoopkanalen.

Heb jij een online marketinguitdaging met je Lightspeed Webshop? Laat het ons weten. Bel Brian op 0630126484 of mail naar brian@online-id.nl.

So Clever

Online ID

Van 0 naar 75.000 maandelijkse gebruikers met SEA en SEO

Meer
  • Van 0 naar 75.000 maandelijkse gebruikers met SEO en SEA
  • 49% van de totale omzet afkomstig van Google-campagnes
  • Met meer dan 50 woorden organisch op de eerste pagina van Google

SEA

Maximale Online Performance

Search Ads

Bovenaan in google zoekresultaten

Marketplaces

Verkopen op meerdere kanalen

SEO

Domineer de eerste pagina van google