Stichting Miva

  • Websitebezoekers blijven langer en bezoeken meer pagina’s

  • 14,5% meer websitebezoeken (sessies)

  • Minder website verlaters zonder interactie

In het begin

MIVA is een goed doel waardoor zij een speciaal Google Ads account hebben waarin Google advertentietegoed beschikbaar is. Aan zo’n account zitten wel meer restricties dan aan een normaal Google Ads account. In 2018 zijn de regels die hieraan vastzitten strenger gemaakt en mochten een aantal dingen die voorheen nog wel mochten, niet meer.

Hoe we dit hebben aangepakt

Een aantal van de nieuwe regels waren dat de Click Through Rate (CTR) minimaal 5% moest zijn, de kwaliteitsscore van zoekwoorden moest minimaal 3 zijn en enkelvoudige zoekwoorden mochten niet meer getarget worden (zoekwoorden moeten sindsdien minimaal 2 woorden lang zijn). We hebben de campagnes die al bestonden geanalyseerd om te kijken wat voor zoektermen veel verkeer naar de website brachten en hebben Zoekcampagnes gemaakt die aan de nieuwe regels voldoen. Daarnaast hebben we voor MIVA een groot bereik gecreëerd met behulp van Display banners.

Over het bedrijf

Stichting MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie) werd in 1935 opgericht om missionarissen in ontwikkelingslanden te ondersteunen met transport. Tegenwoordig ondersteunt MIVA lokale organisaties in ontwikkelingslanden met onmisbare vervoer- en communicatiemiddelen. Op die manier maken zij medische zorg en onderwijs toegankelijk voor de meest kwetsbaren. Op www.miva.nl kan iedereen het goede doel steunen.

‘MIVA ondersteunt mensen die zich inzetten om anderen te helpen.’

De resultaten

We hebben de statistieken van 2019 vergeleken met 2018 in Google Analytics .

  • Het aantal sessies op de website is gestegen met 14,5%.
  • Websitebezoekers blijven gemiddeld 12% langer op de website en bezoeken meer pagina’s.
  • Het bounce percentage (aantal mensen dat de website verlaat zonder interactie) is gedaald.
  • 8,5 miljoen mensen bereikt in 5 maanden met dynamische banner advertenties.
Online ID

Een beeld van de dynamische banner, ingezet voor groot bereik.

Online ID

MIVA heeft ook in tijden van Corona speciale steun geleverd.

Stichting MIVA over de samenwerking met Online ID

“De samenwerking met Online-ID is erg prettig. Als stichting hebben we een Google Grants account waarbij we van Google gratis advertentiebudget krijgen. Dat willen we uiteraard zo optimaal mogelijk inzetten. Met alle (steeds wijzigende) richtlijnen van Google is daarvoor specifieke kennis nodig. Suzan en Brian zijn hier echt goed ingedoken om er zo het beste uit te halen. Daarnaast komen zij ook pro-actief met nieuwe ideeën om Stichting MIVA meer naamsbekendheid te geven.”

Online ID

Suzan helpt je de juiste strategie te bepalen voor verschillende kanalen. Bel haar met al je vragen!

06 408 316 77

Digital Consultant

Digital Consultant