Smartwatcharmbaender.de

  • Van 0 naar 88.000 maandelijkse bezoekers in 1 jaar

  • In het eerste jaar al 48.000 bestellingen uit sea

  • Daarna 44% omzetgroei in Google ads

  • 10% hoger aankooppercentage in Search en Shopping

In het begin

Na het succes van Smartwatchbanden.nl in Nederland, ging de Duitse webshop in oktober 2021 live met als doel ook in Duitsland een dominante positie binnen de markt in te nemen. Hierbij zijn we direct aan de slag gegaan met SEO en SEA. Enkele maanden later is hier E-mailmarketing bij gekomen en later ook Social Media Marketing werkzaamheden. We konden snel starten door goed contact met Smartwatcharmbaender.de in de maanden naar de livegang toe. Door goede communicatie en de ervaring met de markt in Nederland, konden we een goed plan met bijpassende strategie opzetten vanaf de livegang.

Hoe we dit hebben aangepakt

Met een nieuwe webshop en nieuwe targetlocatie staan twee doelen voorop: in het nieuwe land bekendheid opbouwen voor je webshop én websiteverkeer genereren met als gevolg dat er omzet gegenereerd wordt. Met deze doelen in ons achterhoofd hebben we strategische plannen gemaakt en zijn we aan de slag gegaan met de bijbehorende werkzaamheden. We hebben Google Ads campagnes opgezet, de website geoptimaliseerd voor goede vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid en later de E-mailmarketing en Social Media campagnes opgezet.

Over het bedrijf

Smartwatcharmbaender.de is een webshop die bandjes verkoopt voor alle soorten smartwatches. Het is de Duitse website van Smartwatchbanden.nl, dat een begrip is in alle soorten bandjes en accessoires voor je smartwatch. Zo kun je er terecht voor smartwatch bandjes van alle soorten materialen zoals siliconen, leer, metaal en nog veel meer..

De resultaten van de seo-werkzaamheden

We zien zeven maanden na de livegang van Smartwatcharmbaender.de al erg mooie resultaten uit organisch verkeer. Waar er in de eerste maand 549 organische bezoekers waren, zijn dit er 7 maanden later 15.874 (april 2022). Hierbij komt 22% van de totale omzet uit organisch verkeer. Alle focuszoekwoorden zijn op de eerste pagina van de Google zoekresultaten gekomen en 70 zelfs in de top 3 van Google!

Naast de stijgingen in posities, hebben we de SEO-waardes opgebouwd. Zo is de Trust Flow van 0 naar 20 gegaan en de Domain Authority van 0 naar 12. Deze waardes geven aan hoe autoritair de website is ten opzichte van andere websites. Een betere autoriteit resulteert in betere vertoningen in de zoekresultaten van Google.

De resultaten van de sea-werkzaamheden

Toen we in Duitsland begonnen, waren er 0 aankopen. In de eerste maand (oktober 2021) behaalden we 1.846 aankopen, toonden we onze advertenties 1 miljoen keer en brachten we 25.974 gebruikers naar de site. In de tweede maand konden we dit al opschalen met 45% meer aankopen, 23% meer getoonde advertenties en 40% meer gebruikers. Door de snelle gegevensverzameling konden we snel overschakelen op slimme biedstrategieën om de groei te versnellen. In slechts 9 maanden hebben we door slim gebruik te maken van de machine learning van Google Ads:

  • 25.463 aankopen gerealiseerd
  • advertenties 15.333.090 keer vertoond
  • 346.638 gebruikers op de site gehad

In 2023 hebben we in Duitsland wederom een flinke groei doorgemaakt. We zien hier het verkeer met 70% stijgen. Door onder meer slimme onderverdelingen te maken tussen producten en het uitbreiden van het succes van de branding-strategie hebben we ook:

  • 40% meer aankopen
  • 44% meer omzet
  • 10% hoger aankooppercentage binnen Search en Shopping

In  februari 2022 is er een shop geopend in Frankrijk en in juni 2022 in Spanje. Doordat de shops goed lopen is er in 2023 voor gekozen om naar Engeland uit te breiden. Naast deze uitbreiding blijven we ons goed focussen op Duitsland. Vanwege het hoge zoekvolume blijft Duitsland een hele interessante markt!

Online ID

Smartwatchbanden over de samenwerking met online id

“Heel erg tevreden met onze Marketingpartner, samen met hen flink weten te groeien in Nederland en de uitbreiding naar Duitsland en nu ook Frankrijk gerealiseerd. Veel kennis in huis en niks is te veel, nu op naar Zuid-Europa!”

Conclusie

Na de mooie resultaten in Nederland, zien we al snel goede prestaties in Duitsland. Op ontzettend veel relevante zoekwoorden staat Smartwatcharmbaender.de organisch al op de eerste pagina van Google, waarvan vaak in de hoogste resultaten. Daarnaast wordt er via Google Ads al een mooie omzet gedraaid en gaat de groei in een blijvend stijgende lijn. Op deze manier is, in samenwerking met Smartwatcharmbaender.de, een grote stap gemaakt in de Duitse markt en volgen meer landen.

Online ID

Gitte is de spin in het web. Samen met haar kun je een strategisch plan opstellen. Zij is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Bel Gitte op:

06 407 05 486

Digital Strateeg

Digital Strateeg